Restauracje
Mapa dojazdu:

Wyświetl większą mapę
Tagi:
celiakiaglutenrestauracje bezglutenowewarszawa
Zobacz również:

Pierwsze wrażenia w podróży po Kaliforni. 

Ogólne
więcej
17.03.2015
Wiesz co zjesz

Restauracja na Placu Konstytucji obiecuje, że zjesz dobrze i świadomie. 

Restauracje
więcej

Bezglutenowy piernik autorstwa mojej mamy, więc najlepszy ;)

Przepisy
więcej
09.01.2015
Warsaw Potato

Warsaw Potato, czyli warszawski ziemniak na Nowym Świecie.

Restauracje
więcej

30.08.2012

Recenzja restauracji Oliwka

Ocena:  

Wielkość porcji:  

Ceny:  


Adres:
Al. KEN 36a lokal 1
02-797 Warszawa




Oliwka została polecona mi jako dobra, serwująca bezlgutenowe dania restauracja. Zaciekawiona, i mająca ochotę na pizzę postanowiłam zainwestować w tę przygodę. Słowo inwestycja jest tu trafionym słowem, lecz dodać jeszcze powinnam przymiotnik – duża, bowiem cena w stosunku do rozmiaru porcji jest wygórowana. Na cenę wpływa także ilość i rodzaj wybranych dodatków. Ja wybrałam trzy z listy, a cena każdego z nich nie przekroczyła 2 złotych, w związku z czym reszta to cena samego ciasta. A skoro już o nim, a także dlatego, że jest najważniejsze w pizzy;) ze smutkiem stwierdzić muszę, że było bardzo rozczarowujące. Nie tylko dlatego, że jak napisałam było niewielkie i napełnić mogło by tylko żołądek dziecka, ale głównie dlatego, że było twarde jak kamień. I nic w tym nie ma z przesady, bo ani nóż, ani pomocna w krojeniu męska dłoń nie była w stanie podzielić jej na możliwe do spożycia kawałki. W związku z tym zdecydowanie odradzam osobom z ortodontycznym aparatem stałym oraz z protezami.

Jak dowiedziałam się od bardzo miłej kelnerki ciasto zostało sporządzone z mieszanki Schara typu B, i reszty typowych dla ciasta na pizze składników. Zapewniła, że kucharz bardzo lubi pracować na tej mące i choć klienci mówią, że jest NIECO twardsza, oni są z niej zadowoleni jednak czekają na opinie.

I ta powyżej jest właśnie moja.




Komentarze

Copyright © 2012 GluNoMore
Projekt:
Realizacja: