Przepisy
Tagi:
celiakiaglutenprodukty bezglutenowesłodycze bezglutenowe
Zobacz również:

Pierwsze wrażenia w podróży po Kaliforni. 

Ogólne
więcej
17.03.2015
Wiesz co zjesz

Restauracja na Placu Konstytucji obiecuje, że zjesz dobrze i świadomie. 

Restauracje
więcej

Bezglutenowy piernik autorstwa mojej mamy, więc najlepszy ;)

Przepisy
więcej
09.01.2015
Warsaw Potato

Warsaw Potato, czyli warszawski ziemniak na Nowym Świecie.

Restauracje
więcej

12.02.2013

Murzynek




Murzynek według przepisu najpierw babci, potem mamy. Obecnie dostosowany do potrzeb diety bezglutenowej.

Składniki:

  • 1 szkl bezglutenowej mąki
  • 0,5 szkl cukru
  • 1 margaryna
  • 3 jajka
  • 4 łyżki kakao
  • 0,5 szkl wody
  • 1,5 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia 
  • 1,5 łyżeczki esencji waniliowej

Wykonanie:

  • Margarynę, cukier, kakao i wodę wrzucić do garnka i razem gotować, aż margaryna się rozpuści.
  • Po ostudzeniu masy dodać mąkę, jajka oraz esencję waniliową. Całość wymieszać i przelać do foremki wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Piec przez około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 °C.

Smacznego!!!


Uwagi:

  • Pamiętaj żeby wszystkie składniki: mąka, proszek do pieczenia itd były bezglutenowe. Zawsze czytaj etykiety stosowanych produktów.

Komentarze

Copyright © 2012 GluNoMore
Projekt:
Realizacja: