Przepisy
Tagi:
celiakiaglutenmąki bezglutenowe
Zobacz również:

Pierwsze wrażenia w podróży po Kaliforni. 

Ogólne
więcej
17.03.2015
Wiesz co zjesz

Restauracja na Placu Konstytucji obiecuje, że zjesz dobrze i świadomie. 

Restauracje
więcej

Bezglutenowy piernik autorstwa mojej mamy, więc najlepszy ;)

Przepisy
więcej
09.01.2015
Warsaw Potato

Warsaw Potato, czyli warszawski ziemniak na Nowym Świecie.

Restauracje
więcej

18.01.2013

Obiadokolacja dla leniwych;)

Oznaczenie:
bezglutenowe, wegetariańskie, bez laktozy



W piątkowe popołudnie, kiedy po przedarciu się przez miasto, człowiek myśli tylko o tym, żeby dojechać do domu i w końcu spocząć, odzywa się ten nieszczęsny głód i to niestety nie tak sympatyczno - niesforny jak z pewnej reklamy. Więc kiedy ostatnią rzeczą na jaką macie ochotę jest stanie w sklepowych kolejkach, może warto przejrzeć co macie w kuchennych szafkach i lodówce.

Zawsze na takie dni "gdy nic się nie chce" warto się wcześniej przygotować. Więc kilka dni temu gdy chciało mi się bardziej zaopatrzyłam się w kilka produktów, które dzisiaj okazały się skarbami.

Teraz gdy piszę, od momentu rozpoczęcia przygotowań minęło niewiele ponad 30 minut, więc to co zaproponuje naprawdę nie zabierze wiele czasu. (Tym bardziej, że jeszcze robiłam zdjęcia w trakcie).

A więc to co proponuję to smaczne, sycące i mączne naleśniki (z suszonymi pomidorami i kiełkami słonecznika) z bezglutenowym ketchupem.

Co potrzeba?

  • 4 suszone pomidorki
  • garść kiełków słonecznika
  • 4 łyżki mąki bezglutenowej (ja użyłam mąki naleśnikowo - pierogowej)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • pół szklanki wody

 

Jak zrobić? 

  • Wszystkie składniki wrzucić do miksera
  • Zmiksować na jednolitą masę o konsystencji gęstej śmietany
  • Usmażyć na brązowy kolor
  • Wyłożyc na talerz i zjeść

Oczywiście powyższy przepis jest jedynie inspiracją. Zamiast tych składników można wrzucić każde inne według uznania.

Smacznego!

 

 

 

 




Galeria
Komentarze

Copyright © 2012 GluNoMore
Projekt:
Realizacja: