Przepisy
Tagi:
słodycze bezglutenowe
Zobacz również:

Pierwsze wrażenia w podróży po Kaliforni. 

Ogólne
więcej
17.03.2015
Wiesz co zjesz

Restauracja na Placu Konstytucji obiecuje, że zjesz dobrze i świadomie. 

Restauracje
więcej

Bezglutenowy piernik autorstwa mojej mamy, więc najlepszy ;)

Przepisy
więcej
09.01.2015
Warsaw Potato

Warsaw Potato, czyli warszawski ziemniak na Nowym Świecie.

Restauracje
więcej

12.12.2012

Ciasto Joanny Samula

Oznaczenie:
bezglutenowe
Czas gotowania:
20 minut + 30 minut pieczenia



Składniki:

  • 1 ¾ szklanki mąki
  • ¾ szlanki cukru
  • 4 łyżki kakao
  • ¼ łyżeczki sody
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¾ szklanki jogurtu naturalnego
  • naturalna esencja waniliowa lub migdałowa
  • 1 łyżeczka cynamonu (według uznania)
  • skórka pomarańczowa
  • bakalie (według uznania)

Polewa (opcjonalnie):

  • czekolada mleczna lub gorzka Goplany
  • śmietana 30%

 


Wykonanie:

  • Połącz suche składniki: mąkę, cukier, kakao, sodę, proszek do pieczenia, cynamon i następnie dodaj do wszystkich mokrych, czyli jogurtu naturalnego, esencji i dokładnie wymieszaj;
  • Do powstałej masy dodaj bakalie i delikatnie połącz.
  • Całość przelej do foremki i piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 30 minut.
  • Po upieczeniu i ostudzeniu ciasta możesz je polać rozpuszczoną uprzednio czekoladą wymieszaną z gęstą śmietaną.

Uwagi:

  • Pamiętaj aby wszystkie składniki były bezglutenowe, dlatego zawsze czytaj etykiety używanych składników.

Galeria
Komentarze

Copyright © 2012 GluNoMore
Projekt:
Realizacja: