Przepisy
Tagi:

Zobacz również:

Pierwsze wrażenia w podróży po Kaliforni. 

Ogólne
więcej
17.03.2015
Wiesz co zjesz

Restauracja na Placu Konstytucji obiecuje, że zjesz dobrze i świadomie. 

Restauracje
więcej

Bezglutenowy piernik autorstwa mojej mamy, więc najlepszy ;)

Przepisy
więcej
09.01.2015
Warsaw Potato

Warsaw Potato, czyli warszawski ziemniak na Nowym Świecie.

Restauracje
więcej

21.11.2012

Sałatka: Fenkuł i Quinoa

Oznaczenie:
bezglutenowa, bezlaktozy, wegetariańska
Ilość:
na 4 osoby
Czas przygotowania:
20 minut



Składniki:

·         około 400g fenkuła (koper włoski)

·         około 200g Quinoa

·         1 cytryna

·         1 papryczka chili

·         garść świeżej kolendry, mięty, koperku

·         ½ owocu granatu

·         oliwa

·         sól

·         pieprz

·         kmin rzymski

·         1 łyżka cukru


Wykonanie:

·         Fenkuła pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż fenkuła aż będzie miękki. Przypraw solą i pieprzem.

·         Wyciśnij sok z połówki cytryny i dodaj do niego cukier oraz szczyptę kminu rzymskiego. Wszystko wymieszaj tak aby cukier się rozpuścił. Mieszaninę odstaw na bok na później.

·         Quinoę dokładnie przepłucz wrzątkiem i ugotuj według przepisu na opakowaniu.

·         Pozostałą połówkę cytryny pokrój na małe kawałki i wrzuć do garnka z quinoą. Dodaj wcześniej wyciśnięty sok z cytryny wymieszany z cukrem, odrobinę oliwy, posiekaną papryczkę chili, zioła oraz podsmażonego fenkuła. Następnie wszystko delikatnie wymieszaj.

·         Delikanie wyjmij ziarna z owocu granatu i posyp nimi sałatkę.



Komentarze

Copyright © 2012 GluNoMore
Projekt:
Realizacja: