Przepisy
Tagi:
celiakiaglutenmąki bezglutenowesłodycze bezglutenowe
Zobacz również:

Pierwsze wrażenia w podróży po Kaliforni. 

Ogólne
więcej
17.03.2015
Wiesz co zjesz

Restauracja na Placu Konstytucji obiecuje, że zjesz dobrze i świadomie. 

Restauracje
więcej

Bezglutenowy piernik autorstwa mojej mamy, więc najlepszy ;)

Przepisy
więcej
09.01.2015
Warsaw Potato

Warsaw Potato, czyli warszawski ziemniak na Nowym Świecie.

Restauracje
więcej

30.08.2012

Bananowe Naleśniki

Ilość:
około 20 sztuk
Czas przygotowania:
około 15 minut
Czas gotowania:
Czas smażenia: około 15 minut



Składniki:

  • 2 banany
  • 6 łyżek mąki bezglutenowej ( można mieszać różne ich rodzaje)
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Szczypta soli
  • Do rozcięczania masy woda lub mleko
  • Olej rzepakowy lub inny tłuszcz do smażenia
  • Owoce, jogurt, lody – do ozdoby

Wykonanie:

  • Do miski wrzuć wszystkie składniki i zmiksuj na gładką masę.
  • Aby rozcięczyć zbyt gęstą masę dodaj wodę lub mleko.
  • Rzadką masę przekładaj porcjami na rozgrzaną patelnię. Ciasto powinno lekko skwierczeć w momencie kładzenia na patelnię.
  • Gdy spód naleśnika lekko zbrązowieje przełóż na drugą stronę.
  • Podawaj według uznania z owocami, lodami, bitą śmietaną itd.

Uwagi:

  • Ilość naleśników uzależniona jest od ich wielkości.
  • Pamiętaj aby wszystkie składniki w tym proszek do pieczenia był bezglutenowy.

Komentarze

Copyright © 2012 GluNoMore
Projekt:
Realizacja: