Przepisy
Tagi:
celiakiagluten
Zobacz również:

Pierwsze wrażenia w podróży po Kaliforni. 

Ogólne
więcej
17.03.2015
Wiesz co zjesz

Restauracja na Placu Konstytucji obiecuje, że zjesz dobrze i świadomie. 

Restauracje
więcej

Bezglutenowy piernik autorstwa mojej mamy, więc najlepszy ;)

Przepisy
więcej
09.01.2015
Warsaw Potato

Warsaw Potato, czyli warszawski ziemniak na Nowym Świecie.

Restauracje
więcej

09.10.2012

Kotlet obiadową porą

Oznaczenie:
bezglutenowy, bezlaktozy, wegetariański
Ilość:
na 5 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
20 minut



Składniki:

  • 1kg ziemniaków
  • 300g wędzonej makreli
  • świeży koperek lub pietruszka
  • 3 łyżki skrobi kukurydzianej
  • 2 jajka
  • przyprawy: sól, pieprz
  • panierka: kaszka kukurydziana
  • olej do smażenia

Wykonanie:

  • Obierz ziemniaki, pokrój na mniejsze kawałki i ugotuj w wodzie lub na parze. Kiedy już będą miękkie, odlej je z wody, odparuj i dokładnie rozgnieć.
  • Obierz makrelę, usuń skórę i ości a następnie rozdrobnij na małe kawałki
  • Makrelę dodaj do rozgniecionych ziemniaków, dodaj posiekany koperek, skrobię kukurydzianą , przyprawy oraz dwa żółtka.
  • Białka jajek ubij na sztywną pianę i dodaj do masy ziemniaczano – rybnej.
  • Uformuj małe kotleciki i obtocz w kaszce kukurydzianej
  • Smaż na patelni lub we frytkownicy, ąż będą złotobrązowe

Uwagi:

  • Pamiętaj aby wszystkie składniki były bezglutenowe, w tym przyprawy;
  • Zamiast skrobi kukurydzianej możesz użyć każdej mąki bezglutenowej;

 


Komentarze

Copyright © 2012 GluNoMore
Projekt:
Realizacja: