Produkty
Tagi:
celiakiaglutenPolskaprodukty bezglutenowewarszawa
Zobacz również:

Pierwsze wrażenia w podróży po Kaliforni. 

Ogólne
więcej
17.03.2015
Wiesz co zjesz

Restauracja na Placu Konstytucji obiecuje, że zjesz dobrze i świadomie. 

Restauracje
więcej

Bezglutenowy piernik autorstwa mojej mamy, więc najlepszy ;)

Przepisy
więcej
09.01.2015
Warsaw Potato

Warsaw Potato, czyli warszawski ziemniak na Nowym Świecie.

Restauracje
więcej

18.07.2013

Makaron z Lidla


Adres:
Fussili Gluten Free
Kupiono w: Lidl
Cena: 5,99 zł
Waga: 500g




Wielu z Was zapewne już wie, że bezglutenowy makaron zagościł na dobre na półkach Lidla. To dobra wiadomość i miła zmiana w sklepie, w którym jak dotąd głównie bezglutenowe były tylko wędliny. Czy jednak makaron warty jest swojej ceny - 5,99zł?

Elementem wyróżniającym ten makaron od innych bezglutenowych jest dodatek w postaci mąki z grochu włoskiego i choćby dlatego sądziłam, że warto go kupić.

 

Rozczarowanie nastąpiło jednak już przy pierwszej degustacji. Nic nie odróżnia tego makaronu od wielu innych w średniej klasie kukurydzianych makaronów bezglutenowych. Poszukujący w nim finezji smaku, czy kształtu nie znajdą w nim oczekiwanych wrażeń. Makaron jak na poprawny wyrób tego rodzaju, gotuje się dobrze, nie kruszy, ani nie rozmięka. Ugotowany al dente jest zwyczajnie dobry ale nic ponadto. Do złudzenia przypomina dostępny w wielu sklepach (m.in. w Auchan) kukurydziany makaron Sam Mills.

Skoro więc, podobieństwo jest łudzące, a cena makaronu Sam Mills, czasami nie przekracza 5 zł, to po co przepłacać? 

Reasumując więc, makaron dobry, podstawową funkcję spełnia. Fakt, że dostępny jest w Lidlu zdecydowanie przemawia na jego korzyść. Tym, którzy jednak od makaronu oczekują czegoś więcej, niedługo przedstawię mojego faworyta!

 




Galeria
Komentarze

Copyright © 2012 GluNoMore
Projekt:
Realizacja: