Ogólne
Tagi:
celiakiaglutenPolskaprodukty bezglutenowesłodycze bezglutenowe
Zobacz również:

Pierwsze wrażenia w podróży po Kaliforni. 

Ogólne
więcej
17.03.2015
Wiesz co zjesz

Restauracja na Placu Konstytucji obiecuje, że zjesz dobrze i świadomie. 

Restauracje
więcej

Bezglutenowy piernik autorstwa mojej mamy, więc najlepszy ;)

Przepisy
więcej
09.01.2015
Warsaw Potato

Warsaw Potato, czyli warszawski ziemniak na Nowym Świecie.

Restauracje
więcej

28.01.2013

Atak glutenów ;)




Czy są produkty bardziej glutenowe od innych zawierających gluten?...

....okazuje się, że tak!

Dotychczas spotykając się z informacjami, że produkt zawiera śladowe ilości glutenu, sądziłam, że jest on już wystarczająco dla mnie niebezpieczny. Jednak ostatnio wpadła mi w ręce czekolada najgroźniejsza ze wszystkich. Oto ta, specjalizującej się w meblach szweckiej firmy, czekoladowa pułapka zawiera w swym składzie nie jeden lecz najwyraźniej kilka glutenów!;)

To odkrycie może mieć niebagatelne w swych skutkach znaczenie w leczeniu i zapobieganiu alergiom pokarmowym!

I znów okazuje sie, że Polska jest w tyle za innymi krajami, gdzie tutaj, jak dotąd wyodrębniono tylko jeden, samotny gluten.

 

 




Galeria
Komentarze

Copyright © 2012 GluNoMore
Projekt:
Realizacja: