Inne
Mapa dojazdu:

Wyświetl większą mapę
Tagi:
celiakiacukiernie bezglutenoweglutenmąki bezglutenowepieczywo bezglutenowepiekarnie bezglutenowePolskaprodukty bezglutenowesłodycze bezglutenowewarszawa
Zobacz również:

Pierwsze wrażenia w podróży po Kaliforni. 

Ogólne
więcej
17.03.2015
Wiesz co zjesz

Restauracja na Placu Konstytucji obiecuje, że zjesz dobrze i świadomie. 

Restauracje
więcej

Bezglutenowy piernik autorstwa mojej mamy, więc najlepszy ;)

Przepisy
więcej
09.01.2015
Warsaw Potato

Warsaw Potato, czyli warszawski ziemniak na Nowym Świecie.

Restauracje
więcej

16.01.2013

W 2013 rok Margita wchodzi przebojem!

Ocena:  


Adres:
Margita cukiernio-piekarnia bezglutenowa
ul. Prymasa Tysiąclecia 76 D
01-424 Warszawa
tel.: +48 517 828 016
godziny otwarcia: pon-pt 10:00-18:00, sob 10:00–15:00
biuro@margita-bezglutenowo.pl, cukiernia@margita-bezglutenowo.pl

Oznaczenie:
bezglutenowa, bezlaktozy



Działająca już od 5 miesięcy warszawska bezglutenowa cukiernio – piekarnia Margita nie może narzekać na brak pracy i zainteresowania. To ostatnie wciąż wzrasta i obok już stałych klientów pojawiają się kolejni nowi.

Ci z kolei, którzy oprócz celiaki czy nietolerancji glutenu cierpią dodatkowo na brak czasu a w związku z tym nie mogą sobie pozwolić na bezpośrednie zakupy niech odetchną z ulgą. Oto z początkiem 2013 roku Margita uruchomiła sklep internetowy, którego wisienką na torcie będzie dostawa do klienta przez 6 dni w tygodniu!

W sklepie internetowym podobnie jak firmowym zamawiać można nie tylko pieczywo i ciasta ale także produkty do wypieków takie jak mąki: Schär, Provena i płatki tej ostatniej, ponadto produkty firmy Damhert np. Krem czekoladowy bezglutenowy (zawiera laktozę), czy słodzik i zamiennik cukru Tagatesse, czyli tzw. tagatoza. A w czym jest lepsza od cukru czy innych zamienników? Posiada najniższy indeks glikemiczny, jest odpowiednia dla cukrzyków, nie niszczy zębów i jest wydajniejsza, bo też słodsza od cukru.

Dostawa do klienta będzie realizowana bez względu na wielkość zamówienia,  do którego za dowóz dopłacić trzeba w zależności od odległości 10zł – 15zł. Dostawy realizowane będą w dwóch turach dwa razy dziennie:  pierwsza partia dostarczana będzie do sklepów czy biur (pon – pt) od 12:00 do 15:00, a dalej od 18:30 do 21:00, w soboty dowóz będzie realizowany między 13:30 a 16:00. Przewidziane formy płatności to internetowa przez usługę DotPay oraz gotówkowa przy odbiorze.

Ci, którzy preferują klasyczne formy zakupu mogą zaopatrzyć się w wypieki z Margity obecnie już w 8 sklepach na terenie Warszawy. Cała lista sklepów znajduje się na internetowej stronie Margity.

Kolejnym przebojem wprowadzonym już od Świąt i prowadzonym w ciągłej sprzedaży są pierogi. Te, dostępne są z trzema różnymi nadzieniami: z kapustą i grzybami w cenie 21zł/kg, z mięsem (80%mięsa wołowego i  20%wieprzowego) w cenie 20zł/kg oraz ruskie (zawierające mleko krowie) w cenie 17 zł/kg. Wszystkie są bezglutenowe i bez pszenicy, ale zawierają jajka. Na pierogi można składać zamówienia od poniedziałku do środy i w piątek lub sobotę odbierać.

Z innych nowości w asortymencie na wzmiankę zasługuje pyszna szarlotka, która w niczym nie ustępuje zwykłej babcinej szarlotce oraz czekoladowe muffinki, które są szczególnie rozchwytywane przez klientów. Cena jednej dosyć sporej muffinki to 3 zł. W kategorii pieczywa nowością jest chleb owsiany na drożdżach, czysto gryczany bez dodatków a wkrótce też z domieszką siemienia lnianego oraz mieszany: biało – owsiany,  którego neutralny smak w niczym nie przypomina bezglutenowych wypieków z ich charakterystycznym posmakiem.

Poza tymi nowościami, udoskonalony został także krem stosowany w roladach oraz tortach, który jakiś czas temu opisałam w recenzji tortu. Chrupiący jak to określiłam w kremie cukier został zastąpiony cukrem pudrem, przez co masa zyskała na gładkości.

A skoro o tortach, oprócz jak już wcześniej pisałam tortów tradycyjnych dekorowanych masą kremową (75zł/kg) oraz angielskich, czyli z plastycznym lukrem (100zł/kg), pojawiły się torty 3D (125zł/kg). Myli się ten, kto myśli, że taka technologia zarezerwowana jest tylko dla sprzętów elektronicznych. W galerii tortów na stronie internetowej Margity, można samemu się przekonać o rezultatach tak mistrzowskich wypieków.

Przypominam także, że Margita jest piekarnią otwartą na wszelkie sugestie czy indywidualne potrzeby klienta związane z koniecznością przestrzegania danej diety. A  zatem, przy wcześniejszym powiadomieniu, stara się odpowiedzieć konkretnym potrzebom przez zastosowanie zamienników, np. kurzych jaj czy cukru.

Trzymajcie kciuki za Margitę w 2013 roku i kolejnych!




Galeria
Komentarze

Copyright © 2012 GluNoMore
Projekt:
Realizacja: